TAROTOVÁ KNIHA - ve dvou verzích - bez karet jako Svět tarotu a s kartami jako Základní tarot.

Červený sametový dort

26. listopadu 2015 v 19:56 | Bára |  Sladké mlsání
Dort z kategorie těch, jež prostě vypadají famózně a chutnají ještě líp. Navíc jeho příprava je neobyčejná, leč, nakonec velmi jednoduchá. Red Velvet Cake.
Při jeho přípravě používáme červené barvivo a výborné dobroučké ingredience na náplň. Je to trochu kalorická bomba, ale to určitě nevadí.
Rudý samet je prostě rudý samet.

Potřebujeme:
250g mouky
1/2 lžičky soli
2 polévkove lžíce kakaového prášku prosít a smichat dohromady, prozatím tuto směs dáme stranou
250ml podmáslí
2 polévkové lžíce tekutého červeného potravinářského barviva smícháme dohromady v hrnečku.
1 lžička bílého octa
1 lžicka sody
113 g másla
300 g cukru
2 vejce
1 lžička vanilkové esence



Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Dvě dortové formy o průměru 23 cm vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem.
113g změkleho másla se ušleha s 300g cukru, 2 celými vejci a 1 lžickou vanilkové esence. Do ušlehané máslovo vaječné směsi postupně přidáváme moučnou směs a barevné podmaslí.
Už jen tato činnost vypadá zajímavě.
Když je vše dobře prošlehané, v hrnečku vedle smíchame ocet a sodu, necháme prošumět, přilijeme do těsta, rychle prošleháme a rychle rozdělíme do forem a dáme péct.
Po upečení je nutne nechat oba díly dortu dobře vychladit, můžeme je dát i na chvíli do lednice, budou se nam potom lépe slepovat.
... upečený korpus má opravdu narudlou barvu...
Krém:
227g krémového sýru typu Lučina Philadelphia
227g Mascarpone
1 lžička vanilkové esence
115g moučkoveho cukru
360ml šlehacky (35 - 40g tuku), kvalitní a hustá - musí jít dobře šlehat!
Šlehačku si ušleháme do tuha. V druhé míse ušlehame dohromady zbytek ingrediencí a potom přidame ušlehanou šlehacku a dobře promícháme.
Dortové díly prokrojíme, vzniknou nám 4 dortové placky.
Slepujeme je krémem. Poté krémem pomažeme celý dort a nakonec můžeme posypat strouhaným kokosem nebo cukrovými ozdůbkami.
Foto: Barbora Bouchalová

Báro, děkuju, nikdy jsem o tomto dortu neslyšela, neviděla, nejedla. Už je příprava je úžasná alchymie a vlastně i zábava. Musí chutnat báječně.
Renata
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Články je možné po domluvě s redakcí používat ozdrojované i jinde. Fotografie, není-li uvedeno jinak, jsou z redakčního archívu nebo z fotobanky Pixabay či Pinterest.

Chcete tu publikovat článek nebo si ho chcete půjčit? KLIDNĚ: pište na rpetrickova@centrum.cz (pro výklady používejte email modracesta@seznam.cz)
Moje profesní stránky: www.petrickova.cz A chcete-li ode mě profi články jen pro sebe, upravit text, udělat redakční práce, ozvěte se také.