TAROTOVÁ KNIHA - ve dvou verzích - bez karet jako Svět tarotu a s kartami jako Základní tarot.

Dvakrát pečená špagetová dýně

14. listopadu 2015 v 21:18 | Renata |  Slané dobroty a úchvatnosti na stůl

Nevím, je-li špagetová dýně hitem letošního podzimu, já ji však letos potkala poprvé. Na internetu mě nadchla, jak se po tepelné úpravě odděluje její dužina do úhledných špaget. Možná mám špatnou vidličku nebo to prostě neumím, mě se vždy oddělovala do podoby jakýchsi nudliček do polévky, ale co musím bezkonkurenčně říct - její chuť je božská a snoubí se naprosto se vším. Neodolala jsem sýrům...
Nabízím dva recepty.

Tak takhle ta krásná dýně vypadá. Už při syrovém krájení se její odlomená dužina dělí na drobné nudličky. Je však fakt tvrdá, s mojí muší silou je to práce na sekeru a špalek. Kdepak cuketka nebo už tak dost tvrdý patizón. Tahle dýně je jak šutr.


Také se peče poměrně dlouho, rozhodně déle než třeba hokaido, jež měkne téměř po dosažení vodu varu nebo 200 stupňů v troubě.
Ovšem stojí to za to a můžete si dýni upéct buď rovnou jako lodičky:
Dýně je vydlabaná z peciček a naplněná omáčkou, která se normálně dává na špagety. Můžete do ní přidat mleté maso, pak bude vypadat poněkud lépe, tohle je taková vegetariánská forma ze zeleniny posypaná sýrem.
Anebo si upéci jen půlku dýně, či jen tak, samotnou, nasyrovo. Pečená pak vydrží v lednici několik dnů a vy ji můžete vydlabávat vidličkou a znovu míchat s různými přísadami. Úžasné je to s pikantním kořením na steaky, sýry (proložit vrstvy nadlabaných nudliček mozzarelou a ochutit jakýmikoliv bylinkami či zalít smetanou apod.
Pečeme potom kratší dobu, dýně už je hotová - takže jen co se zapečou ostatní ingredience.
Potom to může vypadat například takhle:
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Články je možné po domluvě s redakcí používat ozdrojované i jinde. Fotografie, není-li uvedeno jinak, jsou z redakčního archívu nebo z fotobanky Pixabay či Pinterest.

Chcete tu publikovat článek nebo si ho chcete půjčit? KLIDNĚ: pište na rpetrickova@centrum.cz (pro výklady používejte email modracesta@seznam.cz)
Moje profesní stránky: www.petrickova.cz A chcete-li ode mě profi články jen pro sebe, upravit text, udělat redakční práce, ozvěte se také.