TAROTOVÁ KNIHA - ve dvou verzích - bez karet jako Svět tarotu a s kartami jako Základní tarot.

Perfektní perníčky

30. listopadu 2015 v 21:37 | Bára |  VÁNOCE a VELIKONOCE

Perníčkové recepty jsou jako zlato - jsou-li osvědčené a báječné a jedinečné. Ulovila jsem pro Vás dva. Od jedné převelice šikovné cukrářské čtenářky. Takže jestli ještě nemáte napečeno, raději to ani neotvírejte, nebo se do toho budete muset pustit. Vysoce nakažlivé!

Bára poslala dva recepty a já je zkopíruju tak, jak jsou. Omluvte absenci čárek a háčků, myslím si, že to ale ničemu nevadí a její recepty jsou opravdu zlaté. Vždycky se povedou. Přispěla i obrázky, takže - děkuji!

500g medu, 500g cukru, 300g masla, 1250g hladke mouky, 3 lzicky koreni (ja davam skorici, mlete nove koreni a zazvor), kura z jednoho citronu (nedavam), 50g kakaa, 2 cela vejce, 2 lzicky sody, 3-4 lzice rumu.
Maslo rozpustit, smichat s cukrem a medem, nechat vychladnout. Vsechny sypke ingredience smichat, pridat medovou smes, rum a vejce. Zpracovat testo, dat do igelitu a nechat v lednici pres noc.


Druhy den vyvalet na cca 4mm placku, vykrajet, upect. Pecu na 170 stupnu v horkovzdusne troube, mam tuto teplotu vyzkousenou, ze se pece pomalu a nepripali se. Muze se pomazat rozslehanym vajickem pred pecenim kvuli lesku, to ja nedelam, protoze to pak zdobim cukrovou polevou a ten lesk by byl prikryty tou polevou. Cukrovou polevu delam tak, ze rozmicham mouckovy cukr s vodou, pridavam jedno nebo druhe, dokud neni konzistence takova, aby to jeste trochu teklo, ale zase ne moc, aby to nestekalo z cukrovi :)

Druhy recept na pernicky je:
250g hladke mouky, 125g cukru, 100g medu, 1 vejce, 25g mletych orechu, 20g masla, 1/4 kypriciho prasku, koreni.
Rozpustit maslo, smichat s cukrem a medem. Sypke suroviny smichat, pridat medovou smes, vejce, zpracovat testo. Aspon na dve hodiny do lednice odpocinout. Pred pecenim mozno potrit vejcem kvuli lesku. Pecu opet na 170 stupnu, protoze to je takova "nespalovaci" teplota.
Foto a recepty: Barbora Bouchalová
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Články je možné po domluvě s redakcí používat ozdrojované i jinde. Fotografie, není-li uvedeno jinak, jsou z redakčního archívu nebo z fotobanky Pixabay či Pinterest.

Chcete tu publikovat článek nebo si ho chcete půjčit? KLIDNĚ: pište na rpetrickova@centrum.cz (pro výklady používejte email modracesta@seznam.cz)
Moje profesní stránky: www.petrickova.cz A chcete-li ode mě profi články jen pro sebe, upravit text, udělat redakční práce, ozvěte se také.