TAROTOVÁ KNIHA - ve dvou verzích - bez karet jako Svět tarotu a s kartami jako Základní tarot.

Doma kandovaná pomerančová kůra

3. prosince 2015 v 19:29 | Renata |  Vánoční a Velikonoční řádění
Zkusit si domácí kandovanou pomerančovou kůru je práce na několik dní. Výsledek stojí za to,máte-li rádi přeslazené dobroty. Nebo když potřebujete zrovna větší množství kandované kůry.
Potřebujeme jen biopomeranče, cukr a dost trpělivosti.
Oloupeme 2 pomeranče… Lépe se tak činí, když si je předtím rozkrájíme na čtvrtky.
Potom tyto kousky kůry naložíme do čisté převařené vody, nejlépe do nějaké misky a další miskou zatížíme. Musí se "vyluhovat" - odchází z nich hořkost. Necháme je tak cca 2-3 dny a vodu jednou denně vyměníme.


Nenašla jsem vhodnou misku na zatížení, tížila jsem hrníčkem. Stylově - taky oranžovým Smile
Po 2-3 dnech tyto kousky kůry povaříme asi půl hodiny.
Potom kůru nakrájíme na proužky….
Zasypeme 200 g cukru a zalijeme v hrnci vodou tak, aby byla kůra tak tak ponořená. A vaříme tak dlouho, dokud není kůra "sklovatá" nebo voda vyvařená.

Hotovo! Ukládáme horké do sklenic a uchováváme v ledničce, kde kůra vydrží tak 4 týdny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Články je možné po domluvě s redakcí používat ozdrojované i jinde. Fotografie, není-li uvedeno jinak, jsou z redakčního archívu nebo z fotobanky Pixabay či Pinterest.

Chcete tu publikovat článek nebo si ho chcete půjčit? KLIDNĚ: pište na rpetrickova@centrum.cz (pro výklady používejte email modracesta@seznam.cz)
Moje profesní stránky: www.petrickova.cz A chcete-li ode mě profi články jen pro sebe, upravit text, udělat redakční práce, ozvěte se také.