TAROTOVÁ KNIHA - ve dvou verzích - bez karet jako Svět tarotu a s kartami jako Základní tarot.

Ořechovo-kokosové raw sušenky se sezamem a rozinkami

11. ledna 2016 v 0:43 | Renata a Sylva Petrová, www.syrova-strava.cz |  Sladké mlsání

Sylva Petrová, jedna z autorek knihy Česká raw food: Tajemství těch nejlepších, se podělila o báječný recept na živé sušenky. Pojďme se jí podívat pod šikovné ruce...

Raw food recept na domácí bezlepkové ořechovo-kokosové sušenky se sezamem a rozinkami. V hlavní roli vlašské ořechy a sušený kokos, ve vedlejší roli sezamová semínka, rozinky, mletá skořice a sladidlo dle vašeho výběru. Velikost sušenek můžete uzpůsobit Vaší trpělivosti a příležitosti, ke které je vyrábíte.



INGREDIENCE na cca 20 ks sušenek o průměru 8-9 cm:
  • 200 g (cca polévková miska) vyloupaných vlašských ořechů, namočených přes noc ve studené vodě
  • 120 g (cca hrnek) nesířeného sušeného kokosu
  • 125-150 g nesířených rozinek bez cukru, ponořených přes noc do studené vody
  • 90-100 g (cca 1/2 hrnku) sezamových semínek, namočených přes noc ve studené vodě
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 2 lžíce sirupu - raw agávový, včelí med, kokosový nektar apod.
POSTUP:
  1. Sezamová semínka propláchneme a vyklopíme do velké mísy.
  2. Do mísy přidáme skořici a sirup.
  3. ¾ množství kokosu umeleme za sucha až do lepkavé hmoty (např. v kávomlýnku či mlýnku na ořechy) a přidáme ho do mísy.
  4. V robotu s "S" nožem nejprve chvíli mixujeme propláchnuté vlašské ořechy, poté k nim přidáme zbytek kokosu a rozinky, z kterých jsme si stranou slili vodu. Mixujeme do lepkavější konzistence (né úplně do kašovita).
  5. Hmotu z robotu přendáme do mísy a vše v ní smícháme dohromady. Pokud je těsto příliš suché, přidáme trošku vody, ve kterých se máčely rozinky.
  6. Na plata sušičky dáme trochu proděravěný pečící papír, na který tvarujeme pomocí lžíce a vidličky kolečka o požadovaném průměru. (Já jsem si v ruce vždy udělala kuličku a tu pak vidličkou vytvarovala do kolečka).
  7. Sušíme při teplotě 42° (max 45 °C), například přes noc, přibližně 10-12 hodin.
  8. Skladujeme v suchu.
Autor receptu: Syrová-strava.cz (www.syrova-strava.cz)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Články je možné po domluvě s redakcí používat ozdrojované i jinde. Fotografie, není-li uvedeno jinak, jsou z redakčního archívu nebo z fotobanky Pixabay či Pinterest.

Chcete tu publikovat článek nebo si ho chcete půjčit? KLIDNĚ: pište na rpetrickova@centrum.cz (pro výklady používejte email modracesta@seznam.cz)
Moje profesní stránky: www.petrickova.cz A chcete-li ode mě profi články jen pro sebe, upravit text, udělat redakční práce, ozvěte se také.