TAROTOVÁ KNIHA - ve dvou verzích - bez karet jako Svět tarotu a s kartami jako Základní tarot.

Kachna s čokoládovým zelím

24. března 2016 v 0:36 | Renata |  Slané dobroty a úchvatnosti na stůl
Zní to divně? I kdepak! Prvně jsem tuto dobrotu ochutnala na čokoládovém festivalu a je to recept tak jednoduchý, že si ho snadno oblíbíte.


Velikonoce jsou dobou, kdy se často sahá k pečeným kachničkám se zelím a knedlíky.
Zkuste to jinak, zkuste to netradičně.
Vlastně k tomu nepotřebujete nic navíc, než buď tabulku hořké vysokoprocentní čokolády, nebo sypké hořké kakao (neslazené, prostě jen ten prášek).

Fígl a jiná úroveň tohoto klasického jídla tkví v tom, že červené zelí uděláte tak nějak klasicky, jak jste zvyklí. Sladkokyselá verze.
A na závěr do něj dejte buď něco rozpuštěné čokolády nebo lžíci kakaa...
Množstí asi odhadem: 1 hrneček zelí - 1 čajová lžička kakaa nebo odhadem stejné množství hořké čokolády.
Můžete ještě lehce přisladit....

A podáváme.
Kakao a čokoláda přidá zelí temnou, na jazyku drsnou příchuť... A s kachním masem je to ta nejlepší kombinace, jsou si můžete představit.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ivuše Ivuše | 24. března 2016 v 8:10 | Reagovat

No to koukám ,zajímavé stojí za zkoušku.

2 Iveta Iveta | E-mail | 24. března 2016 v 15:54 | Reagovat

To vypadá dost lákavě!:-) Zrovinka minulý víkend jsme dělali kachničku, bramborový knedlíček a červené zelí.
Jenže...moje děti zelí vůbec nemusí, prostě ho nejedí, ani v jiných jídlech se to nenaučili, takže zblajznou jen knédl a maso.
A jsou to pořádní čokoládníci! To by mohli pořád.
Takže bezva nápad tento recept - oblafnu je a spojím dohromady jak zdravé zelí tak tu jejich čokoládičku!!!...chichi:-D...
A dám vědít, jestli už zelí baští. Vyzkouším, jsem zvědavá i já;-)

3 umodrekocky umodrekocky | 24. března 2016 v 21:13 | Reagovat

zkuste to, chuť je fakt překvapivá

4 Ivuše Ivuše | 25. března 2016 v 20:57 | Reagovat

Ahojky kočky nějak mě nejde přidávat komentář.Stále mě to vyhodnocuje jako spam.Ach jo :-(((

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Články je možné po domluvě s redakcí používat ozdrojované i jinde. Fotografie, není-li uvedeno jinak, jsou z redakčního archívu nebo z fotobanky Pixabay či Pinterest.

Chcete tu publikovat článek nebo si ho chcete půjčit? KLIDNĚ: pište na rpetrickova@centrum.cz (pro výklady používejte email modracesta@seznam.cz)
Moje profesní stránky: www.petrickova.cz A chcete-li ode mě profi články jen pro sebe, upravit text, udělat redakční práce, ozvěte se také.