TAROTOVÁ KNIHA - ve dvou verzích - bez karet jako Svět tarotu a s kartami jako Základní tarot.

SOUTĚŽ: O 3 knihy Pozor, sůl!

15. června 2016 v 12:55 | Renata a nakladatelství Eminent |  Juchú, nové soutěže!
Máloco víme o tom, jak sůl ovlivňuje lidské tělo. Metabolické pochody v těle i psychiku. A život bez soli není tak složitý, jak si myslíme...

Pojďme si zasoutěžit o 3 tyto knihy.

A tak jen tak z plezíru. Máte recept nebo samostatné jídlo, kam se opravdu nedává sůl a které neobsahuje ani špetku soli?

Já se sice soutěže neúčastním, ale dám příklad.
Bramborová kaše chutná mnohem lépe NEOSOLENÁ.
Tady bájo jídlo bez soli jsou rajčátka posypaná sušenou majoránkou.
Když hranolky posypete jenom mletou paprikou, vůbec nepotřebují sůl.

A tak podobně… Máte nějaké podobné tipy, kterými si můžeme vzájemně obohatit kuchyňské činění?
Napište do 5. července 2016 do komentáře. Nezapomeňte vyplnit email a v klidu živě diskutujme. Tři z vás poté za své názory získají tuto knihu.

V mezidobí si knihu připomenemetaké rozhovorem s autory!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Zdeňka Zdeňka | E-mail | 15. června 2016 v 15:06 | Reagovat

Třeba sladké věci (kupodivu :)) - tiramisu, nepečené dorty s jogurtem a ovocem, sušenky...
Jinak klasika - nahrazení soli česnekem (ale do kynutých buchet bych přeci jen doporučovala raději tu špetku soli :)).
Mletá paprika mi připomněla mou oblíbenou občasnou pochoutku - krajíc chleba namazaný máslem s nakrájeným tvarůžkem nebo pivním sýrem a posypaný mletou paprikou.

2 Iveta Iveta | E-mail | 15. června 2016 v 18:16 | Reagovat

Renatko, tu bramborovou kaši zkusím !!!
Děti jí milují, my s mužem také.
Uvidím, zda poznají změnu. Sama jsrm tedy zvědavá. Ale každá jí děláme jinak, tak já nevím, zda-li to půjde úplně bez soli, no ochutnám nejdříve...já tam tedy na rozdíl třeba od jiných co tak pozoruji, dávám opravdu DOST másla, fakt hodně (půl velké kostky) a DOST plnotučného mléka (půllitránek úplně v klidu).
O víkendu udělám, s karbošema - pak písnu.
Díky:-)

3 umodrekocky umodrekocky | 16. června 2016 v 8:50 | Reagovat

[2]: Ivetko, jedna parádní vychytávka, už v tom ale sůl bude, protože mám dojem, že lučina je trošku slaná. Nebo ne? Ale báječný je zašlehat do br. kaše Lučinu.

4 Tereza Tereza | E-mail | 16. června 2016 v 13:24 | Reagovat

Obecně jakékoli jídlo dochucené česnekem a dalšími bylinkami, dodají jídlu chuť a sůl už není tolik potřeba.

5 sylva sylva | E-mail | 16. června 2016 v 13:44 | Reagovat

Já tedy hlavně používám mořskou sůl a ta už sama za sebe solí málo.

6 Stanislava Bártová Stanislava Bártová | E-mail | 17. června 2016 v 20:28 | Reagovat

veškeré zeleninové saláty nesolím přidávám bylinky a česnek,také sladká jídla (palačinky,krupičná kaše atd.)

7 Ivuše Ivuše | 17. června 2016 v 21:38 | Reagovat

Já si pochutnám na plněném paprikovém lusku čerstvým tvarohem , to jen ukusuji a náramně si čvachtám :-).Sůl není vůbec třeba!!!

8 Marie Marie | E-mail | 18. června 2016 v 18:47 | Reagovat

Dobrý den. Jelikož manžel hodně solí, snažím se to kompenzovat. Dokonce občas naložím maso do marinády se spoustou bylinek ale bez soli. někde jsem kdysi četla, že sůl nahradí citronova stava. Opravdu to funguje - dobré je to v kombinaci se zázvorem. Nebo zkuste syrové maso tak 30min před pečením dát do marinády z olivového oleje, citronové šťávy a medu a do lednice. A dík za tip na brkaši. Určitě zkusím. Dobrou chuť všem.

9 Romy Romy | E-mail | 21. června 2016 v 13:41 | Reagovat

Já se snažím málo solit a hodně dávám čerstvé bylinky, které jsem za tímto účelem začala ve velkém pěstovat na balkóně a teď si ani nemám kde odpočinout :-)

10 Nikol Nikol | E-mail | 21. června 2016 v 16:26 | Reagovat

Já poslední dobou vařím bez soli hodně často - a to pro své osmiměsíční děťátko. To zatím nesmí ani špetku ;) A hodně jsem si oblíbila recepty ze článku na svém oblíbeném magazínu - http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tipy-a-triky/42736-napadite-prikrmy-v-rytmu-sezony-vasim-detem-zachutnaji - takže maminky, které nechtějí do toho svého cpát pořád jen dokola mrkev a brambor, koukněte. A třeba si pochutnáta i vy :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Články je možné po domluvě s redakcí používat ozdrojované i jinde. Fotografie, není-li uvedeno jinak, jsou z redakčního archívu nebo z fotobanky Pixabay či Pinterest.

Chcete tu publikovat článek nebo si ho chcete půjčit? KLIDNĚ: pište na rpetrickova@centrum.cz (pro výklady používejte email modracesta@seznam.cz)
Moje profesní stránky: www.petrickova.cz A chcete-li ode mě profi články jen pro sebe, upravit text, udělat redakční práce, ozvěte se také.