TAROTOVÁ KNIHA - ve dvou verzích - bez karet jako Svět tarotu a s kartami jako Základní tarot.

SOUTĚŽ: Napečeno bez pečení

19. července 2016 v 9:34 | Euromedia |  Juchú, nové soutěže!
Máte rádi nepečené dorty a zákusky?
Přiznám se, že cokoliv, co je kombinovaného s tvarohem a čokoládou, nebo s ovocem a želatinou - to prostě v mé blízkosti nepřežije, ani kdybych byla zrovna k prasknutí něčím nacpaná.

A proto jsem nadšeně uzmula z Euromedie (moc moc děkuju!) jednu knížku pro Vás do soutěže!
Ale nebude to tak úplně zadarmo.

Chci, abychom si tady pěkně pomlsaly a udělaly si velice hříšný dýchánek nad nepečenými recepty.

Do soutěže se zařadí každý komentář, který bude mlsavý, prozradí svůj oblíbený recept.


Nemusí být přesný, však my si to umíme představit, piškot upéct umíme a když dáme do tvarohu nasekanou čokoládu, tak si množství určíme podle sebe. Čili asi tak deset tabulek?

Takže prosím, pište, pište....
Jedna z vás se potom může těšit na tuhle krásnou knihu, kterou si ještě v následujících dnech zalistujeme.

Komentářová soutěž trvá do 18. srpna 2016.

Celou dobu soutěž a diskuzi najdete v horní části webu, takže můžete lehce prokliknout.


Cenu do soutěže věnovala Euromedie, www.bux.cz
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ivuše Ivuše | 19. července 2016 v 10:00 | Reagovat

Mám ráda jednu rychlovku: na piškotový korpus,který lze koupit i v obchodě dám marmošku pokladu ovocem a zaliji želatinou.Je rychle hotovo a je to lehký moučník,když chci přitvrdit dám si na něj kopec šlehačky.

2 Ivuše Ivuše | 19. července 2016 v 10:05 | Reagovat

Co je také laskominka , tiramisu z pomazánkového másla vyšlehaného se šlehačkou a cukrem podle chuti, přidáme piškoty, které pokapeme kávou a rumem,vršek posypeme kakaem .Pro mne lepší než originál z Itálie a hlavně levnější a jednodušší.

3 Vee Vee | E-mail | Web | 19. července 2016 v 10:53 | Reagovat

Francie. Francouzské památky. Francouzská sladká jídla. Tak malé a výborné.

Je Francouzská, tak sladká,
dalo by se říct, má kamarádka.

Modrá, červená, žlutá,
vždy bude neuvěřitelně chutná.

Navenek působí jako pusinka,
ale však všichni víme,
že je to Makronka!

#Vee

4 Inka Inka | 19. července 2016 v 12:07 | Reagovat

Jééj, to je krásna súťaž Reni, určite niečo vymyslím, "možno aj fotky tých krásnych výtvorov by sa hodili" ... zas len moje úvahy :). Takéto dobrôtky obľubujú hlavne deti a často ich doma robíme.

5 Inka Inka | 19. července 2016 v 12:14 | Reagovat

... to som celá ja :)) ... nedočítala som celý Tvoj komentár ... samozrejme vieme si to predstaviť ... už došla aj "Potrava pre dušu", ešte v piatok ... takže tieto receptíky môžu na ňu nadväzovať ... tiež tak pookrejú na duši.

6 lada lada | 19. července 2016 v 13:20 | Reagovat

tak nepečené mňamky miluju, úplně nejvíc ráda dělám "třepací dort", asi jej znáte, je rychlý a skvělý: 2šlehačky, 2poháre kompot.ovoce(borůvky,mandarinky, cokoli), 2ks Creme Ole (pudink bez vaření), vyšlehat nebo v uzavíratelné nádobě přetřepat a pak natřít na piškoty do dortové formy. Do lednice a pak jen mlsat, garantuju vám, že se po něm zapráši

7 Zdeňka Zdeňka | 19. července 2016 v 23:01 | Reagovat

Mám ráda nepečený dort - střídavé vkládání vrstev do dortové formy - piškotové s rumem a vrstvy složené z připravené šlehačky a oslazeného jogurtu, jo a kompotovaných mandarinek. Ale v ledničce rychle vyčichne, tak se musí rychle sníst, no to problém není. :)

8 Dana Nováková Dana Nováková | E-mail | 21. července 2016 v 20:46 | Reagovat

my máme rádi jablečný dort - rozvařím oloupaná nakrájená jablíčka vliju tam vanilkový pudink s cukrem rozmíchaný ve vodě a vařím do zhoustnutí. potom vrstvím piškoty a javlečnou směs - nechám ztuhnout a můžu ozdobit šlehačkou a grankem

9 Selinka Selinka | E-mail | 23. července 2016 v 8:05 | Reagovat

Hm..tak tady těžko přispěju něčím novým :-( Já kdysi dostala pidi kuchařku Opavia na nepečené zákusky z piškotů a nejvíc nám zachutnala varianta, kdy se smíchá zakysaná smetana s ušlehanou šlehačkou. Samozřejmě piškoty a ovoce. A z hodin vaření v osmičce na ZŠ - dávno tomu již - si pamatuju výborný pohár, tam jsme dali k piškotům  a ovoci  ovocnou mraženou dřeň a  přesnídávku - to byla taky výborná kombinace. Zřejmě to vymyslela naše učitelka, pokud ano, jednoznačně se jí to povedlo :-)

10 Helena Uhříková Helena Uhříková | E-mail | 24. července 2016 v 12:55 | Reagovat

Já mám ráda a hodně dělávám,že upeču piškot na to dám krém z pudinku a tvarohem a máslem,na krém dám be-be sušenky a poleju čokoládovou polevou,no výborné mňam a pak šup do lednice ztuhnout

11 Rita Rita | 25. července 2016 v 20:08 | Reagovat

V naší rodině je v létě oblíbený tenhle rychlý, jednoduchý a hlavně netučný (!) recept: Uvařím hustý pudink (jen ze 4 deci mléka, ne z půl litru) a ještě teplý ho našlehám se čtvrtkou měkkého tvarohu a 3 lžícemi cukru. A pak už jen vrstvím do formy - kombinuji s piškoty politými ovocným sirupem nebo domácím ovocným likérem a samozřejmě s ovocem čerstvým či kompotovaným. Umístím do lednice a pak se nemůžu dočkat, až se důkladně rozleží. A pak se rozložíme my na gauč a za chvíli máme boule za ušima a prázdnou lednici. Dobrou chuť! Howgh.

12 Kateřina Kateřina | E-mail | 27. července 2016 v 11:57 | Reagovat

Tak se také připojím, mám ráda nepečený zákusek alá "Pascha": přes noc se nechá vykapat  1kg tvarohu + 1 smetanu (v plátýnku na cedníku). Druhý den se překapaný tvaroh promíchá s máslem (asi 3 lžíce)a přidáme co je po chuti (oříšky, mandle, koření - výborná je skořice, mandlový likér...nebo kandované ovoce - to se dává do pravého receptu). Směs se opatrně promíchá, dá zase na plátno do nějaké skleněné misky (nebo jakéhokoliv tvaru) - nechá zase přes noc uležet a pak to opatrně vyklepne na talíř a je to :) Když to tak píšu, tak musí být parádní jako směs k tvarohu mák! :)

13 Pepa sv. Pepa sv. | E-mail | 27. července 2016 v 12:09 | Reagovat

Náhodou jsem narazil na tyto stránky a musím se zapojit do mlsavé soutěže, protože také mám rád takové dobroty. Manželka dělá tiramisu nebo nepečený dortík - korpus ze sušenek a másla, krém z tvarohu(mascarpone nebo zakysané smetany), želatiny, občas nějaké ovoce, trochu šlehačky, něco na ozdobení- ovoce, čokoládové hoblinky.....no ňamka

14 Blanka Böhmová Blanka Böhmová | E-mail | 10. srpna 2016 v 6:18 | Reagovat

Zmrzlina

        600 g slazeného kondenzovaného mléka
        600 ml smetany ke šlehání
        1 lžička vanilkového extraktu

Příprava
Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte, až směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka.

Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit.

15 Romana Romana | E-mail | 10. srpna 2016 v 10:45 | Reagovat

Miluju Tiramisu, takže

Tiramisu      
Připravte si pekáček nebo nějakou mísu třeba zapékací a nebo jen plastovou krabici s víkem.
Uvařte si asi 2 dcl silnější rozpustné kávy , 2 pytle piškotů, 1 pomazánkové máslo, asi 5-6 lžic moučkového cukru, 1 smetanu ke šlehání , 1 zakysanou smetanu, 3 lžíce rumu, kakao na posypání
Postup: Začneme první vrstvou piškotů, které klademe na dno mísy (nebo vámi zvolené nádoby). Dáme je v jedné vrstvě, pouze tam, kde vzniknou velké mezery položíme další piškot.
Piškoty pokapeme opatrně lžící rumu a poté opatrně lžící rozléváme kávu tak, aby všechny piškoty byly pěkně mokré, ale ne tak mokré, aby pod nimi káva zůstávala.
Pak vezmeme ruční šlehač a rozšleháme šlehačku s cukrem, zakysanou smetanou a pomazánkovým máslem. Lépe je mít vše vychlazené.
Jakmile vyšleháme, pomažeme první vrstvu piškotů tímto krémem.
Celý postup ještě jednou zopakujte.
Vrchní vrstvu krému pak přes sítko posypte kakaem a nechte do druhého dne v ledničce.

16 Romana Romana | E-mail | 10. srpna 2016 v 10:46 | Reagovat

ČOKOLÁDOVÁ BOMBA BEZ PEČENÍ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
100g kakaa, 1/4 litru mléka, 250 g másla nebo tuku na pečení, 15 dkg moučkového cukru, 1 žloutek (není potřeba), 1 vanilkový cukr, 2 balíčky piškotů po 240g, rum nebo vaječný koňak dle chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY
Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout.
Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Přidáme mírně vychladnuté kakao v mléce a šlehačem vyšleháme v krém.
Do druhé vyšší a větší mísy vysypeme 2 balíčky piškotů a pocákáme rumem nebo vaječným koňakem.
Poté do piškotů vylijeme krém a dobře vše promícháme. Mezitím si připravíme mísu, do které budeme směs dávat a pokud chceme dort vyklápět, vyložíme si jí alobalem. Do dortové formy  alobal dávat nemusíme. Směs pak navrstvíme do dortové formy nebo do mísy. Necháme odležet cca 1/2 dne, nejlépe je ale přes noc, druhý den vyklopíme a zdobíme šlehačkou. Dort chutná výtečně čokoládově.

17 Romana Romana | E-mail | 10. srpna 2016 v 10:47 | Reagovat

Jahodový koláč
Koupíme hotový korpus na koláč, který natřeme džemem, nejlépe takovým, jakým ovocem budeme zdobit. Smícháme zakysanou smetanu a ušlehanou šlehačku, kterou osladíme cukrem dle chuti a natřeme na korpus. Poklademe letním ovocem, například jahodami a necháme v lednici vychladit a podáváme. Dobrou chuť.

18 Kira Curatio Kira Curatio | E-mail | Web | 10. srpna 2016 v 12:28 | Reagovat

Kuchařka by mi udělala velkou radost, tak se taky podělím o recept :)

Sněhový dort
Uděláme si korpus z rozdrcených piškotů a másla, poté vyšleháme 600 ml šlehačky a do ní zamícháme na kousky nasekanou bílou čokoládu a na čtvrtinky nakrájené sněhové pusinky. Tuto směs pak nalijeme do formy na korpus, vršek můžeme ozdobit celými sněhovými pusinkami a kousky čokolády a dáme přes noc ztuhnout do mrazáku. Je úžasný <3

19 Jana Jana | E-mail | 10. srpna 2016 v 21:20 | Reagovat

Už léta moje maminka na každé narozeniny  v rodině dělává nepečený piškotový dort: ušlehají se 2 šlehačky, 2 zakysané smetany a dva tvarohy ve vaničce s trochou cukru podle chuti a dvěma lžícemi granka. Do dortové formy se střídavě dává ušlehaná náplň a piškoty. Vršek většinou zastrouháme margotkou a podle příležitosti ozdobíme např. rumovýma pralinkama apod. Máme ho radči než krémové dorty.

20 Kaylie Kaylie | E-mail | 11. srpna 2016 v 14:46 | Reagovat

[1]:Jééé, to s tím korpusem dělám též.Je to rychlé, když najednou něco potřebuji upéci, korpus je ve špajzu a pak různé ovoce a želatinu. Inu - nejjednodušší věci jsou nejlepší.

21 Petra Petra | E-mail | 11. srpna 2016 v 15:20 | Reagovat

A když je to soutěž o knihu nepečící, tak i já přispěji svým asi pro každého notoricky známým receptem, ale pro mě je zatím stále ten nej :) Jako matka na RD tyto recepty miluji.

RECEPT
Cukrářské piškoty vyskládáme do dortové formy, zakapeme rumem, polijeme min. 600 g zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem, další vrstva jsou opět cukrářské piškoty. Do hrnce s 200 ml vody vysypeme zmražené ovoce (nejlepší jsou maliny z L..lu) a cukr, pár minut vaříme až rozvaříme, pak v 200 ml vody rozmícháme puding dle chuti (doporučuji vanilkový), puding s vodou vlijeme do vařícího se ovoce a minutku mícháme. Mezitím co se nám "korpus" chladil v lednici jsme si připravili ovocnou směs, kterou nalijeme na vychladlý korpus a dáme opět do lednice. Nejlepší je den odstátý recept.

Dobrou chuť a hodně štěstí všem!

22 markéta markéta | E-mail | 11. srpna 2016 v 18:02 | Reagovat

co takhle palačinky..ty nejsou pečené, ale smažené a anvíc sladké ..takža na 0,5l mléka 10 lžic hladké mouky, špetka cukru, špetka soli, 1 žloutek , sníh z 1 bílku ..opatrně zamíchat, nechat hodinu (alr i hned když není čas, nebo aspoň chvilku..než najdete marmeládu, a než se rozehřeje pánev) ..děti je milují a jsou 123 :)

23 Dáša Dáša | E-mail | 16. srpna 2016 v 12:44 | Reagovat

My milujeme vše, co tvoří tvaroh a ovoce + třeba ještě kokos a vysokoprocentní čokoláda (jedeme na zdravé stravě :) ) :)

A nepečené máme nejvíc rádi "cheesecaky", takže třeba:

korpus
150g lotus sušenek (nebo nějakých celozrnných)
100g jemných ovesných vloček
mléko

krém
250g tvarohu
200g ricoty
200g bílého jogurtu
1 dortová želatina
med/třtinový cukr/či jiné sladidlo
trocha rumu a citronové šťávy
1/2 l borůvek

POSTUP
Sušenky rozdrobíme na prášek, smícháme s vločkami a mlékem tak, aby vznikla mírně lepivá hmota, kterou natlačíme do dortové formy vystlané potravinovou folií a korpus dáme do lednice
Smícháme všechny ingredience na krém a přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu.
Na připravený sušenkový základ naneseme polovinu krému, do kterého zatlačíme polovinu borůvek, potřeme zbytkem krému a poklademe druhou polovinou borůvek
Nakonec můžeme ještě posypat kokosem nebo rozdrcenými sušenkami :)
Cheesecake necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. :)

24 Inka Inka | 16. srpna 2016 v 22:14 | Reagovat

U nás je teraz veľmi obľúbený mascarpone krém s pr. cukrom a šlahačkou, možno priadať aj želatínu na stuhnutie, odporúčam vyskúšať pridať aj pár lyžíc nutely, veľmi dobrý krém, ktorý natrieme na pomleté maslové keksy spojené roztopeným maslom.

Aby sme nezabudli aj na staré obľúbené recepty:

Nepečená roláda
Pomelieme marína /príp. indián/ keksy 3 bal., pridáme práškový cukor, kakao, 1 šálku uvarenej horúcej  tureckej kávy. Zamiesime cesto. Vyvaľkáme ho na doske posypanej kokosom. Natrieme plnkou z masla, práškového cukru a kokosu. Plát stočíme a dáme vychladiť.

Banány v čokoláde
Pripravíme ich veľmi jednoducho aj doma. Čokoládový puding Dr. Oetker uvaríme s vanilkou a kryštálovým cukrom vo vode. Cukru dáme o trochu viac ako zvyčajne. Horúcim pudingom zalejeme nakrájané banány. Necháme vychladnúť /môžme misky prikryť/. Navrch pridáme šľahačku, odporúčam klasickú 30-33 % vyšľahanú, nie práškovú.

Marcipánové pralinky
Zmiešame podrvené alebo pomleté maslové keksy, marcipán, práškový cukor, pár lyžíc pomletých lieskových /vlašských/ orechov. Pridáme roztopené maslo,  podľa potreby môžeme pridať trochu rumu, alebo sirup na spojenie. Môžeme pridať nasekanú čokoládu, prípadne sušené brusnice. Vytvarujeme menšie guľky. Polejeme tmavou čokoládovou polevou Dr. Oetker /ohriatej priamo v obale v teplej vode podľa návodu/. Dozdobíme bielou polevou, nakoniec vložíme do papierových košíčkov.

25 Nikol Nikol | E-mail | Web | 18. srpna 2016 v 13:04 | Reagovat

Já si ráda dělám z nepečených dezertů cheeskake, je opravdu jednoduchý a chutný.

Sušenky rozdrtím, spojím s máslem v těsto a vyložím formu nebo jen plastovou svačinovou krabičku. Udělám si krém z mascarpone, vanilkového cukru, tvarohu, lžičky smetany, umixuju a poleju tím sušenkový korpus. Potom posypu oblíbeným ovocem a nechám v ledničce 6-12 hod ztuhnout. Většinou si ho udělám večer a dám si ho druhý den. Tady je jedna z foteček - https://scontent.fmad3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13925120_10208512314183844_4960990298978190217_n.jpg?oh=6c07690f0e324b3e7ee73f752974442a&oe=5849414A :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Články je možné po domluvě s redakcí používat ozdrojované i jinde. Fotografie, není-li uvedeno jinak, jsou z redakčního archívu nebo z fotobanky Pixabay či Pinterest.

Chcete tu publikovat článek nebo si ho chcete půjčit? KLIDNĚ: pište na rpetrickova@centrum.cz (pro výklady používejte email modracesta@seznam.cz)
Moje profesní stránky: www.petrickova.cz A chcete-li ode mě profi články jen pro sebe, upravit text, udělat redakční práce, ozvěte se také.